Kanelsnegle
Kanelsnegle
hitter altid - både på morgenbordet, til eftermiddagskaffen og til tømmermænd.
50 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
100 g smør
ca. 300 g hvedemel
Fyld
100 g smør
100 g brun farin
1 spsk. kanel
Evt. 150 g marcipan
Begynd med at
stille smørret til fyldet på køkkenbordet, så det får stuetemperatur, mens
dejen bikses sammen.
Varm smør og mælk,
til smørret er smeltet, og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og
opløses i den lune mælkeblanding. Tilsæt sukker og rør rundt, indtil det er
opløst. Efterfølgende tilsættes et sammenpisket æg, kardemomme og salt. Hæld melet
i dejen lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen, indtil den er glat og smidig.
Lad dejen hæve i hvert fald en time – og lidt mere skader ikke. Rør imens smør,
farin, og kanel sammen, så fyldet er klar. Når dejen har hævet, rulles den ud
til en firkant. Smør kanelfyldet på dejen og riv efterfølgende 150 g marcipan
ud over dejen, sørg for at det er jævnt fordelt. Rul efterfølgende dejen sammen,
og skær dejpølsen i skiver. Lad sneglene hæve et kvarter, før de pensles med
sammenpisket æg og bages ved 220 grader i ca. 10-12 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar